Przepis na tort dla psa z mięsa mielonego
SKŁADNIKI:
- ½ kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ew. wołowego lub z indyka
- 1 jajko
- ca 1 łyżka mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- zioła – suszone oregano, pietruszka, bazylia troszeczkę
- trochę pasztetu
- zmielone skorupki z jajek
- dolać trochę rosołu (tak dla smaku, ale żeby za bardzo nie rozrzedzić masy)
Całość mieszamy. Wkładamy do formy. Pieczemy ok. 30-40 min.
Odkładamy do ostygnięcia na ręczniku papierowym.
Następnie dekorujemy- wykorzystujemy w tym celu przygotowane ciasteczka z przepisu Urodzinowe ciasteczka z kurczakiem. Boki tortu oklejamy na przemian ciasteczkami z odrobiną pasztetu.
Górę tortu posypujemy zmielonymi skorupkami z jajek. Skorupki były wcześniej suszone w piekarniku. Od góry wbite dwie świeczki z psich ciasteczek gotowych, na ciasteczkach odrobina pasztetu i położone serca z kurczaka ( wcześniej robione w sosie).
DODAJ KOMENTARZ

Aneta i Barry
A czy ten torcik smakował psu?